mandag 17. mai 2021

Hvorfor Mjøsvasen?

Vi er en Idègruppe som kaller oss Mjøsvasen. Hvor kommer dette navnet fra? 

Her på Innlandet er det historisk tømmer og skogbruk som har vært den store industrielle driveren. Det er naturgitte ressurser som er blitt forvaltet i hundrevis av år. Dette har skapt vekst, stabilitet og kapital. I dag er skogbruk fortsatt en hovednæring. 

Når tømmeret kappes i skogen må det fraktes videre. Til dette har elvene vært sentrale som fraktåre. Tømmeret brukte elvenes nettverk og ble på naturlig vis fraktet videre gjennom regionen og ut til det store nasjonale og internasjonale markedet. 

Det var utrolig viktig for næringa at tømmeret ikke floket seg opp. Men når det skjedde måtte tømmefløteren rydde opp i flokene. Tømemr som tetter seg til i elveløp fikk et navn: Tømmervase! 

Fløteren måtte rydde opp i disse flokene og få løsnet de stokkene som skapte kaos. 

Idègruppa Mjøsvasen ser på idèen om en flytende kulturscene på Mjøsa som en prosess. Det skal strømme på med ideer neover alle elvene som leder ned til Mjøsa. Det vil bli floker og Tømmervaser vil oppstå. Vi skal være der og finne tømmerfløtere som løser opp i de ulike vasene. Slik at vi til slutt kan få en Flytende kulturscene på Mjøsa.  





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

GULLramma - en AR-opplevelse for alle